Sampaikan, ada yang ingat seperti ayam golek. Ayam golek berbeza dengan ayam salai. Ayam golek sudah boleh dimakan terus. Ayam salai ini perlu dimasak lagi. Boleh dimasak seperti masak lemak cili api, kari, rendang. Malahan kalau dibuat sup pun sodap. Tujuannya supaya produk ini tahan lama walaupun tidak dimasukkan ke dalam peti sejuk. Selain baunya yang lebih wangi kerana dibakar. Selain itu juga, bagi ayam dan itik akan lebih bersih kerana segala bulu-bulu halusnya terbakar. Tambahan pula, apabila telah dibakar ayam atau itik ini lemaknya akan berkurangan. Jadi dah kurang kalori. Ayam ni juga tidak disuntik seperti ayam bandar. Lebih kepada ayam organiklah.
Ayam dalam proses pembakaran. Teknologi terkini. Ayam tidak lagi dibakar menggunakan bara api dari arang tetapi telah menggunakan gas. |
Malu-malu kucing Pn Itik yang tergantung untuk dijual |
Cepat.....cepat.....boli ni. Sedap. Tak tipu. Segar dari ladang ni. |
Yihaaa.....Madu Tualang pun ada |
Untuk tempahan boleh hubungi:
Zaini : 013-4886491
No comments:
Post a Comment